Mens vi leder efter nyt


De seneste dage har indtil flere blogposter måttet opgives eller udsættes, mens Egypten har andet at tænke på. Så længe der ikke er vished eller bare nyt om menneskers sikkerhed, er det heller ikke tiden at tage skridtet tilbage og vurdere deres seneste kunst.

Analysen hører til i næste kapitel, hvad der naturligvis i sig selv er en konstruktion, hvad, som hører til før eller efter, så her til aften lagde egyptiske Doaa Eladl denne tegning ud:


Doaa Eladl, Eyes Wide Shut; Egypt in the Eyes of the International Press!!
16. august 2013.

Hun har fået nok af den internationale presses fokus, enøjet, parat til at finde nærmeste offer uden tanke for det større billede. Hun er genkendelig på en spinkel streg, der er blød og bevægelig, knapt nok lukket og med en lang historie gennem det 20. århundrede på tværs af flere kontinenter. Men der er en sitren i stregen, der taler om en tegning, som skulle ud nu og her. 

Derfor hendes perspektiv på hendes eget Kairo netop nu. Et handlingsbillede, hvad der i sig selv er usædvanligt for hende. Hun er en tegner af den klare komposition, hvor hendes kritik skærer igennem med et ryk. Men her er pointen støjen over hele billedfladen. Broderskabet brænder af under dække af at være offerlammet. Hår, skæg og våben er altid en dårlig nyhed også i hendes motivverden.

Vi lægger derfor straks tegningen ud. Alle stemmer er velkomne i vores egen søgen efter, hvilke data og især billeder, vi kan fæste lid til. Og allerbedst tegnede fortolkninger over fortolkerne i ord og billede netop nu. 


TAK til Doaa Eladl for tilladelse til at vise hendes kritiske streg.


Popular posts