Kunstnerne i Rom


I efteråret 2012 rejste kunstens ungdom ud i Europa. Markus von Platen var i Athen, hvor Tue Ebert tog forbi, Pernille Pontoppidan slap keramikken løs på gaden i Berlin, og Pernille Moesgaard drog til Cypern og Bosnien, Ivan Pérard residerer i Wien, mens Ditte Gantriis og Rolf Nowotny var i Rom.

Inden de forsvandt i hver sit retning, vendte vi spørgsmålet, hvordan Et selskab af danske kunstnere i Rom tager sig ud i dag. Så Ditte og Rolf sendte dette:


En leg med fiktionen om det frie liv med cappuccino og sol ugen før jul i små stræder, hvis komposition minder ikke så lidt endda om Constantin Hansens version over deres forgængere. Dengang tænksomme og dog henslængte i nøje koreografi omkring skitser og projekter med centralt vue til byen, og med koppen dengang arrangeret i samme billedsnit som i dag. Hver tilstedeværende har sin funktion helt ind i værelsets krog, hvor et tempel for kunsten - Thorvaldsens Museum - er på tegnebrættet.  


Kunstnerrollen som en opgave at tage på sig er fundamentalt den samme også idag. Tiden ude er intens forberedelse til de næste projekter forude, hvoraf Rolf og Constantin Hansen i dag har fernisering på Sorø Kunstmuseum med fællesudstillingen Grundlag. Materialitet No. 2 (Jord)


Popular posts