Sådan skal vi se på en bladtegning


- og spørgsmålstegn hører ikke hjemme her, ifølge China ForbiddenNews.

De har begået et videoindslag over landsmanden Kuang Biao, der i dag skulle befinde sig i Tyskland på grund af denne tegning:


Dermed undgik han en mulig "invitation til te". Men han fik bøde og afskedigelse, og hans tegninger diskuteres stadig online. Og den kritik er helt forfejlet, stadig ifølge China ForbiddenNews:
Bemærk, hvordan tegningerne beskrives i deres løsdele: ben, hund, hale. Dette er en introduktion til at se med uden først at springe tilbage og i stedet give sig lov til at finde løsdelenes rette sammenhæng. Faktisk er de slet ikke farlige, får vi fortalt. De fleste tegninger handler om grå humor, det udefinerbart humoristiske over alles liv i almindelighed. Husk, vi ler ad os selv.

Hvis vi alligevel genkender en person, så er det intet angreb på den tegnedes familie, heller ikke ham selv som person, men derimod måden, han udfører sit embede.

Og se, "i andre lande er det almindeligt".

Som det faste omkvæd lyder. Obama, Chávez og Putin udsættes for det hele tiden, især i hver dags avis, og offentligheden forholder sig til det som noget morsomt. Fortalt af en talsperson for menneskerettighedscentret 64tianwang.com, Pu Fei. Han optræder på skærmen som stemme og udskrift på samme tid, så intet kan misforstås:


Den trin for trin-pædagogiske fremlægning når sit egentlige ærinde, da han afrunder: Enhver kunstner har sine kompositionsrettigheder og bør være beskyttet af loven, hvis I oplever andet, såsom offentlig indgriben, så kom til os. Forbud mod at udtrykke sig kunstnerisk er og bliver brud på menneskerettighederne.

Kompositionsrettigheder som en menneskeret.

Måske skulle Putin i øvrigt også se med. Han nyder ikke ligefrem bladtegningens kunst, og med hensyn til kritik i øvrigt, så fik også denne blog at mærke, hvad det vil sige at nævne de to ord: Pussy Riot. 

Som ellers blev nævnt, fordi deres legeplads aldrig blev bladtegningen.


Popular posts