"Nå, men bortset fra det...


Første handling, når noget sker, er naturligvis at se, hvordan tegnerne tolker situationen. Men analyse, som tolkning jo er, forudsætter en vis distance og muligheden for i det nære fokus også at tage det store overblik.

Denne uge var jeg meget spændt på at se, hvordan især tegnerne i Mellemøsten ville kommentere vreden ovenpå et vis skal-vi-kalde-det-for-en-film-fornærmende-nonsens. Der gik nogle dage, meget sigende dage, før reaktionerne nåede til papiret, og nedenfor er to fine eksempler. Bemærk, at begge tegnere har valgt rygvendte kompositioner for at understrege, at ingen af os tager "filmen" til os:



Den vertikale låsning af billedfladen, bruger tegnerne til at sætte deres punktum verbalt. WillisfromTunis ved Nadia Khiari erklærer "Nå, men bortset fra det...så har jeg besluttet, at jeg aldrig igen vil sige "Jeg har set alt", mens israelske Michel Kichka foretager et yderst elegant greb. Han spejler de to ord "expression" og "excrétion" - friheden til at udtrykke sig og friheden til... kroppens øvrige udskillelser.




Popular Posts